Nadaljuj

Lokacija

Birds House se nahaja na zaščitenem delu Istre, med Rovinjem in Balami, v neokrnjeni naravi ornitološkega parka Palud, na delu, ki se imenuje Garzota (8 km do Rovinja, 7 km do Bal). Zaradi varovanja naravne dediščine ptičjega rezervata, z 250 različnimi vrstami ptic, je področje izredno redko naseljeno, tako, da boste srečali le nekaj domačinov, ki negujejo svoje oljčne nasade in kolesarje, ki sledijo kolesarskim potem vse do Rovinja. Prodnati zalivi v bližini so znani po najčistejšem morju v Istri. Plaža je oddaljena le 1.5 km (z avtom 5 minut, peš 18 minut), druga 2,5 km. Na celotnem območju so ”stancije”, kjer lahko od domačinov kupite oljčno olje, vino, svežo zelenjavo ali v kmečki gostilni poizkusite domače specialitete. Birds hause je odlično izhodišče za obisk znamenitosti: Rovinj, Bale, Lim Fjord,Vodnjan, Svetincenat, Pula, Brioni…

PLAŽE V BLIŽINI

  • Plaža San Polo
  • Plaža Cisterna
  • Plaža Palud


Plaža San Polo: oddaljena je 1.5 km (5 minut z avtom, 10 minut s kolesom, 18 minut peš).

Prodnato-kamnita plaža San polo, dolžine 4 km, se nahaja blizu kampa Mon Perin. Živahnejši del plaže ob kampu je opremljen s tuši. Ob plaži je igrišče za odbojko na mivki, namizni tenis, otroško igrišče in beach bar z wifi-jem. V morju so vodna igrala: vodni trampolin in tobogan. Del plaže je prilagojen naturistom, določen je tudi del dovoljen za pse. Drugi del zaliva je bolj primeren za tiste, ki uživajo v miru in poslušanju valov. Do plaže se pripeljemo z avtom, skozi urejeni del paže, ki pripada kampu pa se moramo odpraviti peš.

Plaža Cisterna: oddaljena 2,5 km (7 minut z avtom, 15 minut s kolesom, 30 minut peš).

Ena najlepših plaž znana po najčistejšem morju v okolici Rovinja. Nahaja se v zalivu Cisterna, ki je dobil ime po starorimski cisterni, katere ostanki še danes pričajo o iznadljivosti in praktičnem razumu tistega časa. 800 m dolga prodnata plaža se blago spušča v turkizno morje s peščenim dnom. V času oseke lahko brodimo po vodi več 10 metrov od obale, zato je ta plaža primerna tudi za družine z majnimi otroki. Na obrobjih se zaliv zaključuje s kamnitimi ploščami in mediteransko makijo, ki nudi zavetje pred soncem in pogledi in so primerni tudi za naturiste. Le nekaj 100 m od obale kraljujeta otočka ”Dve sestrici” in dopolnjujeta prekrasno veduto.

Zaradi odmaknjenosti in bujnega zelenja ki sega vse do obale, ima plaža pridih divjosti. Razen manjšega bara, zaliv nima dodatne vsebine. Plaža je lahko dostopna, saj se z avtom ali kolesom pripeljete po makedamski poti praktično na obalo. To področje je tudi priljubljena izletniška točka domačinov, ki si ob vikendih privoščijo ohladitev čistem morju.

Plaža Palud: oddaljena 3 km (7 minut z avtom + 8 minut peš, 20 minut s kolesom, 35 minut peš).

Divja, robustna, prelepa plaža v svoji naravnosti. Tudi v najvišji sezoni le redki poiščejo ta odmaknjen kotiček in se prepustijo objemu morja. Vsak korak, narejen po utrjeni poti skozi mediteransko goščavje spremlja glasba škržatov. Vsak korak se splača, če uživate v raziskovanju, prvinskosti. Avto morate pustiti pri vhodu v ptičji rezervat Palud ali pri plaži Cisterna in pot nadaljevati peš. Kolesarji morajo na določenih delih sestopiti. Toda ravno otežena dostopnost daje dodaten šarm temu koščku obale.

Image title
  • Španidiga- St. Garzotto 10
  • 52210 - Rovinj
  • Hrvaška

  • Zemljepisna širina: 45.082406
  • Zemljepisna dolžina: 13.632755